Wat betekent ‘Pencil in’?

Sommige mensen vragen aan mij “wat betekent nu jouw bedrijfsnaam: Pencil in?”
Ik zal het je vertellen….

Lang gelden was ik gedetacheerd bij een Amerikaans bedrijf wat sportkleding en schoenen verkoopt en waar ik een erg leuke tijd heb gehad.

Ik zat de hele dag tussen de sneakers (letterlijk; de wanden waren geëtaleerd met sportschoenen) en sportkleding wat een erg leuke en inspirerende omgeving was. Het bedrijf bestond uit verschillende afdelingen met allemaal een eigen Vice President (VP). Ik had het geluk om voor de VP van ‘footware’’ te werken (en heb nog een paar leuke sneakers uit die tijd overgehouden). Onderling hadden de VPA’s (Vice Presidents Assistants zoals wij zo mooi heetten) veel contact en moesten vaak vergaderingen met alle VP’s inplannen.

Je begrijpt met drukke agenda’s van drukke mannen was dat vaak een moeilijk en lastig karweitje.

Omdat de agenda’s nooit allemaal op 1 datum tegelijk leeg waren, moest er hier en daar wat verschoven worden, gebeld worden, aangepast worden en dan lukte het meestal wel. MAAR….. niets was zeker totdat we goedkeuring hadden om het officieel in te plannen. Tot die tijd werd de afspraak in de diverse agenda’s gereserveerd en riepen wij tegen elkaar: “pencil in his calender” oftewel, reserveer die datum in de agenda van de VP.

AfdrukkenOmdat ik dat altijd een leuke term heb gevonden, ben ik daar mee gestart als bedrijfsnaam voor mijn eigen onderneming. In het begin met nog een logo van een potlood met een knoop erin. Symbolisch voor het helpen van bedrijven met het secretariaat: ik haalde de chaos uit de knoop.
Later is mijn bedrijfsnaam aangepast naar mijn huidige naam en is het potlood vervangen voor nieuw logo met potloodstreepje.

Pencil in betekent dus niets anders dan ‘reserveer in je agenda’.

Pencil In - Organiseren en structurerenWil jij misschien ook een afspraak met mij reserveren in je agenda om te kijken wat ik voor je kan betekenen? Kijk dan eens bij mijn inspiratiesessie en misschien spreek ik je gauw.

Deel dit bericht